tiistai 5. maaliskuuta 2019

Vaniljamochin ensimmäinen postaus

Hei sinä siellä ruudun toisella puolella! Olet eksynyt blogiin nimeltä Vaniljamochi, jota kirjoittaa 25-vuotias opiskelija, joka on unelmoinut reseptiblogin perustamisesta jo kaksinumeroisen vuosimäärän ajan. Rakastan ruoanlaittoa ja leivontaa, se on minulle henkireikä, joka pitää pirteänä ja vauhdissa, vaikka elämä muuten menisi kuinka alamäkeä.

Rakastan tuhteja, pähkinäisiä, makeansuolaisia jälkiruokia. Lisään vähän suolaa lähes jokaiseen jälkiruokaan ja jotain makeaa lähes jokaiseen pääruokaan. Leivon ja laitan ruokaa pääasiassa arviosta heittelemällä ja maistelemalla, mutta välillä innostun myös kokeilemaan reseptejä, jotka tosin useimmiten muuttuvat käsittelyssäni melkoisesti. En edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt jotain noudattaen orjallisesti alkuperäistä reseptiä. Tämä tosin johtaa välillä myös epäonnistumisiin - ja toisinaan niin suuriin onnistumisiin, että harmittaa vielä vuosien päästä, kun heiteltyjen ainesten määrää ei tullut kirjoitettua muistiin.

Mainittakoon vielä, että tästä blogista ette tule löytämään vispikermaa, margariinia tai rasvatonta maitoa. Pyrin tekemään mahdollisimman paljon itse alusta asti ja mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista. Joskus toki oikaisen esimerkiksi ketsupilla, majoneesilla tai kondensoidulla maidolla, mutta haluan ruokaan mahdollisimman paljon tuoreutta ja aitoja makuja. En esimerkiksi juurikaan tykkää maustetuista tuorejuustoista, vaan mieluummin ostan maustamatonta täysrasvaista tuorejuustoa, jonka maustan sitten itse. Mehutkin puristan mieluiten itse hedelmistä tai marjoista ja vaniljakreemijauhetta vältän viimeiseen asti. En tiedä miten paljon ihmiset yleensä tuijottavat kaupassa ainesosalistoja, mutta itse en koskaan osta mitään vilkaisematta, mitä se pitää sisällään. Aspartaami ja muut keinotekoiset makeutusaineet jäävät poikkeuksetta kauppaan.

Tästä blogista tulette löytämään tulevaisuudessa sekä jälkiruokia että pääruokia sekä kaikkea siltä väliltä. Matkustan parisuhteeni vuoksi paljon Japanissa, joten blogissa tulee näkymään myös Japanissa valmistettuja ruokia - pyrin tosin tällöin kirjoittamaan reseptit niin, että ne on helppo valmistaa myös Suomessa myytävistä aineksista. Luvassa on siis myös japanilaista ruokaa ja japanilaisia herkkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helppo manteli-blondie