keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Geisha-kakku suklaakuorrutteella

Blogia lukeneet ovat ehkä jo huomanneet, että olen Geisha-fani. Tykkään ylipäätään monista sellaisista kakuista, joissa käytetään jotain suklaapatukoita tai muita "makusuklaita", mutta Geisha-leivonnaisilla on jostain syystä aivan erityinen paikka suosikkilistalla.


Tämänkertainen resepti on oikeastaan kooste kahdesta muusta reseptistä. Itse juustokakku on tehty suunnilleen Annin uunissa -blogin ohjeen mukaan, ja itse asiassa suklaan alkuperäistä suurempi määrä johtuu vain siitä, että kaupassa myytiin vain 121 gramman painoisia Geisha-suklaalevyjä (ja kerman vaihtaminen kuohukermaan siitä, etten käytä koskaan vispikermaa). Päällinen taas on inspiroitunut Kinuskikissan Daim-kakun päällisestä. Tuotakin kakkua on tullut tehtyä lukuisia kertoja, ja voin suositella reseptiä lämpimästi - itse tosin tuplaan aina vaalean manteliosuuden määrän, koska tykkään siitä niin paljon.

Annin uunissa -reseptiä käytetty pohjana itse kakulle, päällinen taas on inspiroitunut Kinuskikissan Daim-kakusta.


RESEPTI: Geisha-juustokakku suklaa-ganachella


Kakkupohja
2 pakettia Geisha-keksejä (yht. 200g)
40 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Itse käytin murskaamiseen kestopussia ja hakkasin keksit rikki puunuijalla. Myös voin sekoitin joukkoon kaatamalla sen pussiin  ja painelemalla taikinan sekaisin pussin ulkopuolelta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää esimerkiksi tehosekoitinta tai monitoimikonetta.

Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Halutessasi voit myös käyttää reunakalvoa tai päällystää reunat leivinpaperilla (paperi tarttuu reunoihin, kun alle levittää öljyä). Levitä pohja vuoan pohjalle lusikalla painaen. Laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun teet täytteen.

Geisha-täyte
242 Geisha-suklaata (2 levyä)
3 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa

Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja pehmitä sitten tuorejuusto toisessa kulhossa. Jos tuorejuusto on hyvin kovaa, voit käyttää sen nopeasti mikrossa (muutama sekunti), jonka jälkeen pehmittäminen sujuu helpommin. Lisää tuorejuustoon sula suklaa ja sekoita. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Geisha-suklaa-ganache
70g voita
221g Geisha suklaata (1 levy)
+ suolapähkinöitä (mieluiten hasselpähkinöitä) 

Irrota ensin hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä se pakastuksen kestävälle alustalle. Laita kakku pakastimeen noin vartiksi ja ala jo odotellessa valmistamaan ganachea.

Sulata voi ja suklaa esimerkiksi mikrossa, sekoittaen usein, jottei suklaa kärähdä. Kun suklaa on sulunut ja massa on tasaista, anna sen jäähtyä hetken aikaa. Kun voi-suklaa-seos on hieman jäähtynyt, levittele se kakun päälle. Anna ganachen valua myös reunoille. Levitä päälle suolapähkinöitä.

Laita kakku vielä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi - ja sitten vain herkuttelemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helppo manteli-blondie