RESEPTI: Helppo manteli-blondie
Ainekset:
220 g voita
4 pientä palaa valkosuklaata (n. 25g)
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelijauhoa
2,5 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
1 dl mantelirouhetta
1. Voitele vuoka tai levitä sille leivinpaperi. Itse käytin pienehköä lasista uunivuokaa, mitat n. 23cm x 15cm, mutta myös esimerkiksi pyöreä irtopohjavuoka käy hyvin.
2. Sulata voi ja suklaa mikrossa vähän väliä sekoitellen. Suklaan ei tarvitse sulaa mikrossa ihan täysin, vaan viimeiset kököt voi sulattaa voin sekaan lusikalla sekoittelemalla.
3. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti sekaisin, älä kuitenkaan vaahdota.
4. Yhdistä jauhot, mantelirouhe ja suola keskenään toisessa kulhossa. Sekoita.
5. Kun voisuklaa on jäähtynyt tarpeeksi, lisää se munasokeriin. Sekoita esim. puuhaarukalla tai nuolijalla (ei vatkaimella).
6. Lisää jauhoseos muiden ainesten sekaan ja sekoita, kunnes jauhoa ei enää näy.
7. Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Tämän kuuluu jäädä ”raa’an” oloiseksi, joten esimerkiksi tikkutestit ovat hyödyttömiä. Kypsyyttä voi kuitenkin kokeilla painamalla lusikan lappeella kevyesti blondien keskikohtaa. Pinnan kuuluisi olla jossain määrin kimmoisa eikä lusikan pitäisi solahtaa siitä läpi ihan hirveän helposti.
8. Nauti heti tai myöhemmin! :) Itselleni tämä maistuu parhaiten täysin jäähtyneenä, mielellään yön yli jääkaapissa levänneenä. Makeutta voi halutessaan taittaa tarjoamalla lisäksi pakastemarjoja – esimerkiksi survotut karpalot tai punaherukat sopivat tähän loistavasti. Myös esimerkiksi mustikat ja kevyesti makeutettu kermavaahto ovat loistava pari tälle manteli-blondielle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti