Vinkkejä paksun vaniljakastikkeen valmistukseen:
- Vatkaa keltuaiset, sokeri ja jauho hyvin sekaisin. Tarkoitus ei ole vaahdottaa seosta, mutta varmista, että keltuaiset ovat varmasti täysin sekaisin sokerin kanssa ja jauhoa ei näy edes kulhon reunoilla - kaavi ylimääräiset jauhot sekaan ennen maidon lisäämistä.
- Älä keitä maitoa, vaan kuumenna se vain lähelle kiehumispistettä.
- Kuumenna keltuais-maito-sokeri-jauho -seosta tarpeeksi kuumalla. Itse käytän yleensä astetta neljä kuusiasteisella liedellä. Korkea lämpö lisää pohjaan palamisen riskiä, mutta liian matalalla lämmöllä seos ei sakene. Jos hella on tarpeeksi kuuma, kastike sakenee viiden minuutin sisällä.
RESEPTI: Custard Creme eli paksu vaniljakastike
450 ml täysmaitoa
3 keltuaista
3 rkl maissitärkkelystä (tai perunatärkkelystä)
65 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita
1. Vatkaa keltuaiset ja sokerit hyvin sekaisin kulhossa. Käytä tarpeeksi isoa kulhoa - siihen tulee mahtua myös maito. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa sekin hyvin sekaisin.
2. Kuumenna maitoa kattilassa. Älä kiehauta, vaan odota vain siihen asti, kunnes maito alkaa höyrytä. Ota pois levyltä ja kaada hieman, vajaa desi, keltuais-seokseen. Vatkaa hyvin ja jatka maidon lisäämistä osissa, vatkaten aina välillä, kunnes kaikki maito on kulhossa. Kaada seos takaisin kattilaan.
3. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan pohjia myöten sekoittaen. Kun seoksen koostumus alkaa muuttua, sekoita nopeammin kunnes seos sakenee ja alkaa pulpahdella. Ota pois liedeltä.
4. Lisää voi ja sekoita. Kaada laakealle alustalle. Syö lämpimänä tai peitä tiiviisti muovikelmulla, jotta kosteus ei haihdu eikä päälle muodostu kalvoa, ja viilennä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti