maanantai 29. huhtikuuta 2019

Hyydytetty salmiakki-valkosuklaa-juustokakku

Palasin hiljattain pitkältä Japaninmatkalta Suomeen. Japanissa tarjottava ruoka on sen verran hyvää, että harvemmin tulee kaivattua mitään syötävää kotimaasta, mutta yhtä asiaa tekee kyllä mieli joka matkalla: nimittäin salmiakkia. ❤︎ Päätinkin kotiin tultuani ensi töikseni leipoa kunnon salmiakkisen kakun.


Alunperin kakkuun oli tarkoitus laittaa salmiakki-mixeriä ja muutenkin tehdä kakku Kakkumonsterin salmiakki-valkosuklaa-juustokakun ohjeen mukaan, mutta salmiakkimixeriä ei usemmankaan kaupan kiertämisen jälkeen löytynyt, joten "jouduin" kehittelemään oman reseptini. En muutenkaan yleensä käytä hyydytettyjen kakkujen reseptejä sellaisenaan, koska hyvin usein niissä on aivan liikaa liivatetta tai sokeria.

Salmiakki-valkosuklaa-juustokakku kerroksilla




Pohja
200g itsetehtyjä oreo-keksejä (tai muita keksejä)
50g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 levy salmiakkivalkosuklaata (Panda, 145g)
2 liivatelehteä sulatettuna tilkkaan maitoa tai vettä
0.5 tl vaniljasokeria

Salmiakkitäyte
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 pussi turkinpippuria tehosekoittimessa murskattuna
3 liivatelehteä (*kuvien kakku on tehty neljällä liivatteella, mutta omaan makuuni kakku oli liian jämäkkä. 2 saattaa riittää, mutta kannattaa ehkä varmuuden vuoksi laittaa kolme)

1. Laita 2 liivatelehteä veteen pehmenemään. Valmistele irtopohjavuoka laittamalla sen pohjalle leivinpaperi. Voit halutessasi laittaa leivinpaperia myös reunoille (levitä vähän rasvaa reunoille, niin paperi tarttuu).

2. Murskaa pohjan keksit esimerkiksi pakastepussissa kaulimen tai nuijan avulla. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Sekoita mukaan sulatettu voi ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

3. Laita suklaa paloina ja 0, 5 dl kermasta kuuman kestävään astiaan ja sulata joko kattilan päällä vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä sen aikaa, kun vatkaat loput kermasta ja pehmität tuorejuuston toisessa kulhossa. Sekoita suklaaseos ja vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää kerma käännellen. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa nestettä. Anna jäähtyä pieni hetki (älä kuitenkaan päästä seosta jähmettymään) ja kaada sitten nauhana taikinan sekaan, sekoittaen samalla. Kaada vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Salmiakkitäytteen voit tehdä heti kun kakku on hieman hyytynyt.

4. Laita salmiakkitäytteen liivatteet pehmenemään. Vatkaa salmiakkitäytteen kerma ja pehmitä tuorejuusto toisessa kulhossa. Lisää turkinpippurimurska ja kerma tuorejuuston sekaan. Sekoita. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa nestettä ja sekoita ne massaan, kun seos on aavistuksen jäähtynyt. Kaada kakun päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi salmiakki-karkeilla tai -suklaalla. Itse menin tällä(kin) kertaa maku edellä ja jätin koristelun sikseen... :)



Alla vielä pohjan oreo-tyyppisten keksien ohje. Itse tykkään näiden tuomasta browniemaisen pehmeästä pohjasta, mutta rouskuvammasta tai muuten vain erilaisesta/erimakuisesta pohjasta tykkäävät voivat tietysti käyttää pohjaan joitakin muita keksejä. Kutsun näitä muuten oreo-tyyppisiksi kekseiksi siksi, että täytän aina ylimääräiset oreomaisesti tuorejuustotäytteellä.

Kotitekoisten oreo-tyyppisten keksien ohje:
100g voita huoneenlämpöisenä
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 muna
1,75 dl vehnäjauhoja
0.5 tl ruokasoodaa

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan kananmuna. Sekoita loput ainekset lastalla sekaan (sooda kannattaa sekoittaa kevyesti jauhoihin esim. desimitassa tai taikinan päällä).
2. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Vaivaa rullaksi ja leikkaa veitsellä ohuiksi kiekoiksi. Paista 160 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helppo manteli-blondie