keskiviikko 7. elokuuta 2019

Maapähkinävoi-vadelmasuklaa -herkut

Jos joku tätä lukeva on jättänyt maistamatta Maraboun limited edition vadelmasuklaan, nyt kipin kapin ostamaan - se on nimittäin ihan mielettömän hyvää! Kyseinen suklaa maistuu minulle sellaisenaankin, mutta eniten tykkään siitä voin sekaan sulatettuna näissä maapähkinä-suklaa-paloissa. Älyttömän helppo ja nopea resepti, joka toisaalta myös katoaa parempiin suihin aivan liian nopeasti. :D



Muutama nopea huomio reseptistä:

- Käytän itse aina suolatonta ja sileää maapähkinävoita, joka on tehty 100% maapähkinöistä. Parhaiten on toiminut Nuts About Nature Smooth -maapähkinävoi. Resepti onnistuu kuitenkin myös karkeammasta tai suolatusta maapähkinävoista, mutta suolatun voin kohdalla suolan määrää kannattaa tietysti miettiä uudestaan.

- Sokerin ja suolan määrää voi säädellä oman makunsa mukaan. Itse tykkään tehdä pohjasta sen verran suolaisen, että pohjan ja päällisen suolaisen ja makean ero maistuu selkeästi. Jos suolainen-makea -yhdistelmä ei ole mieleesi, voi pohjasta tehdä makeamman. Maistele! :)

- Jos sulatat suklaan mikrossa, muista sekoittaa tarpeeksi usein, sillä seos "juoksettuu" helposti. Jos suklaalle kuitenkin käy mikrossa huonosti, älä heitä sitä pois, vaan maista ensin - jos maku on edelleen hyvä, voi seoksen edelleen käyttää reseptiin, vaikka koostumuksesta tuleekin erilainen. Minulle kävi kerran näin, mutta lopullinen versio oli silti taivaallisen makuista ja maistui muullekin perheelle.



RESEPTI: Pakastetut herkkupalat maapähkinävoilla ja vadelmasuklaalla


Pohja:
340 g maapähkinävoita (itse käytän suolatonta Nuts About Nature Smooth -maapähkinävoita)
125 g voita (suolattua)
2 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl tomusokeria

1. Valmistele jokin korkeareunainen rasia tai muu pakastimen kestävä astia laittamalla sen pohjalle leivinpaperi. Leivinpaperia saa olla paljon, tällöin sen avulla saa helposti nostettua pakastuneen massan leikattavaksi.
2. Sulata voi. Lisää maapähkinävoi, hunaja ja suola. Sekoita ja siivilöi lopuksi tomusokeri sekaan. Kaada pähkinävoi-voiseos pakastimen kestävään astiaan. Laita pakastimeen.

Tästä kuvasta näkee, että leivinpaperi saa tulla reippaasti laitojen yli.

Päällinen:
185 g Maraboun vadelma-suklaata
100g voita (suolattua)

1. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada hieman jähmettyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä noin tunti tai pari ja leikkele sitten paloiksi. Leikkelyä ei kannata lykätä liian pitkään, koska täysin jähmettynyttä massaa on vaikeampi leikata siististi.

 Jos haluat siistimpiä paloja, pyyhi veitsi talouspaperiin aina leikkausten välissä! Yllä olevassa esimerkissä tätä ei ole tehty... :'D


Ja siinäpä se! :) Päälliseen voi käyttää myös muuta suklaata ja pohjaan vastaavasti myös jotain muuta pähkinävoita, mutta itse en ole vielä ehtinyt kokeilemaan muita versiota. Voin voi myös halutessaan korvata vaikkapa kookosöljyllä! Olen joskus myös lisännyt pohjaan keksejä tuomaan suun tuntumaa. Tällaisissa pakastettavissa nopeasti sekoitetuissa resepteissä oikeastaan vain taivas on rajana, koska massa joka tapauksessa jähmettyy pakkasessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helppo manteli-blondie